Labradors hebben van nature meer aanleg om in gewicht aan te komen. Net als verschillende andere rassen. Dit is niet alleen slecht voor de gesteldheid en de energie van de hond, maar ook voor de botten, spieren en gewrichten. Daarnaast kan het nog veel andere dingen beïnvloeden namelijk naast het fysieke ook het mentale aspect van de ontwikkeling. Het is daarom ook heel belangrijk om de juiste hondenvoer te kopen voor je labrador.

Een volwassen labrador vanaf ongeveer twee jaar zou ongeveer tien gram per kilogram lichaamsgewicht mogen eten. Dit kan altijd anders zijn als je hond bijvoorbeeld al overgewicht heeft en mogelijk aangepaste voeding nodig heeft om het juiste lichaamsgewicht weer te verkrijgen.

Het is niet iets waar je je teveel aan vast hoeft te houden aangezien dit kan variëren tussen verschillende brokken waarvan het aanbod gebaseerd is op verschillende leeftijden van de labrador. Daarnaast geef je waarschijnlijk ook natvoer aan je hond waardoor de hoeveelheden af kunnen wijken van het normale aanbod.

Een labrador puppy moet meer brokken eten in verhouding tot zijn gewicht dan een volwassen labrador. Daarom zal het eerst opbouwen en vervolgens weer rustig afbouwen zijn. Hoeveel dat precies is verschilt per labrador.

Verder zijn er ook nog speciale brokken voor zowel labrador puppy’s als volwassen labradors. Dit is een goede basis voor je hond in het algemeen. Zodra je een labrador pup koopt is het goed om direct te beginnen met harde brokken tot vijftien maanden oud. Vervolgens kun je overgaan op de brok voor volwassen labradors en mogelijk natvoer. Tot slot zijn er ook nog brokken voor honden die op leeftijd zijn. Dit voer ondersteunt de hond in zijn oude dagen.

Er zijn een aantal merken die verschillende soorten hondenvoer aanbieden. Een zeer handige website om hondenvoer en tips op te bekijken is Online Dierenwinkel.