Stagiaires

Wij hebben plaats voor stagiaires die bereid zijn met liefde en overgave zich in beide rassen te verdiepen.
Hun te verzorgen te trainen en al wat er bij komt kijken.
Graag leerlingen die zich goed kunnen aanpassen die graag wat willen opsteken van mijn activiteiten al meer dan 40 jaar Odijkershof kennel. Die bereid zijn zo nodig de handen uit de mouwen te steken en zelfstandig kunnen werken dan kun je bij ons veel leren.

Wij begeleiden MBO 3 en 4   
Paraveterinair.

Stagiaire Lisa

Ik heb stage gelopen in mijn 1ste leerjaar bij de kennel van Odijkershof in Rijswijk (GLD). Ik heb deze stage gekozen, omdat ik het leuk vind om met honden te werken en ook de rest van de dieren vind ik super leuk. Ik heb thuis ook 3 honden.

Op stage heb ik super veel mogen leren en meemaken. Ik heb gezien hoe de puppy’s opgevoed worden. Ik heb ook geleerd om puppy’s te ontwormen als ze nog klein zijn.

Ik heb door de ervaring van de eigenaresse Gerda van Odijk veel dingen mogen doen en dit is zeker  belangrijk  om mee te nemen in mijn opleiding Paraveterinair dierenarts assistent.

Ik vind dit bedrijf een zeer goed stagebedrijf, omdat Gerda alles heel goed vertelt en laat zien hoe alles werkt. Ik vind het ook belangrijk dat ze zegt wat er minder goed ging want daar kon je dan de volgende keer weer aan denken, maar ze zei zeker wel als het goed ging. Op het bedrijf hing ook een gezellige sfeer, je kon er open over dingen praten en er was altijd wel iets te lachen of te kletsen.

Ik had het er erg goed naar mijn zin en raad het zeker aan om hier stage te lopen.

Lisa van Wees

Stagiaire Chayenne

Ik heb mijn 2e en 3e leerjaar op mijn middelbare school stage gelopen bij kennel van odijkershof. Dit was in 2013 en 2014. Ik begon hier met stage lopen omdat ik dol was op dieren, specifiek honden en wij thuis zelf ook 3 honden hadden.

Tijdens mijn stage hier heb ik ontzettend veel geleerd. Zo heb ik veel geleerd over het gedrag van honden en hoe honden hun gedrag uiten.

Ik heb geleerd over hoe je een naderende geboorte ziet aankomen, over het opvoeden van puppy’s en over pasgeboren puppy’s en hoe de periode van pas geboren tot het verlaten van een nest in zijn werking gaat.

Ik ben meegeweest naar een hondenshow en ringtraining. Dit was een hele leuke leerzame ervaring voor mij.

Ik heb zoveel geleerd van Gerda, de eigenaresse van kennel van Odijkershof en ben haar hier zeer dankbaar voor.

Alles wat ik heb geleerd toen heb ik kunnen gebruiken nu tijdens mijn opleiding bedrijfsleider dierverzorging en tijdens mijn hond geralateerde stages.

Door deze stage is mijn grote passie voor honden ontwikkelt en wil ik na mijn volgende opleiding een eigen bedrijf met honden opstarten.

Chayenne

Stagiaire Rianne

Ik heb in 2005 en 2006 stage mogen lopen bij van Odijkershof. Ik heb veel geleerd over het verzorgen en trainen van honden. Wat mij het meeste is bijgebleven is het trainen van de jonge hond Axel die doodsbang was voor alles en iedereen. Ik heb van Gerda de tijd en ruimte gekregen om hem over zijn angst heen te helpen en stukje bij beetje werd Axel weer een heerlijke enthousiaste jonge hond, die naar een fijn jong gezin kon gaan. Tijdens mijn eerste stage ben ik verliefd geworden op een chocolade bruine pup Tygo, die mijn ouders in huis hebben genomen, helaas inmiddels overleden, hij is 13 jaar geworden. Met mijn 2e stage heb ik samen met Stefanie ook 2 jonge honden (Luca en Janou) de eerste training gegeven, beide glansrijk geslaagd voor het jonge honden examen.

Een aantal jaren geleden ben ik zelf voor een nieuwe pup gaan kijken en natuurlijk weer bij Odijkershof. Nu ben ik de trotse eigenaresse van Jibbe, een blonde labrador reu. Hij is een beetje lomp af en toe, maar ontzettend lief voor mijn dochter. Hij vindt het heerlijk om te knuffelen maar ook om lekker bezig te zijn met de jachttraining die we met hem doen. Één ding weet ik zeker, mijn volgende Labrador komt weer bij van Odijkershof vandaan! 

Rianne

Stagiaire Stephanie

In de periode van 2006 tot 2008 heb ik met veel plezier meerdere keren stage
gelopen bij kennel van Odijkershof. Na de eerste stage was ik al zo
vertrouwd en op mijn plek dat ik mijn stagebegeleider vroeg om er weer naar
terug te mogen. Onder het mom van “ik ga iets anders doen” mocht ik gelukkig
ook elke keer weer terug komen. Zo heb ik de eerste jaren mij vooral bezig
gehouden met het verzorgen van de honden. Later heb ik mij meer verdiept in
de administratieve kant van de kennel. 

Het leukste van de stage vond ik altijd het contact met de puppy’s. Ik kon
altijd hele dagen met de puppy’s zitten en knuffelen, maar er is natuurlijk
veel meer werk te doen zoals de honden voeren, de honden naar buiten doen en
alles schoonhouden. Ook komt altijd het moment dat de puppy’s naar een
nieuwe baasje gaan. Dit is vaak wel even slikken, het liefst wil je ze zelf
allemaal houden. 

Tijdens mijn stage heb ik heel erg veel geleerd en vooral ook ontzettend
veel plezier gehad. Ik heb veel dingen kunnen doen zoals deelnemen aan een
puppytraining en ik heb veel geleerd over het bedrijf. Een echte aanrader
als stagebedrijf. 

Stephanie

Stagiaire Raya

Dag allemaal,

Mijn naam is Raya Hentenaar.

In de periode van 08-09-2014 t/m 07-11-2014 en in de periode van 28-08-2017 t/m 27-10-2017 heb ik met veel plezier stagegelopen bij Odijkershof. Het fijne aan dit bedrijf is dat je niet gezien wordt als een stagiaire maar als een gelijk persoon. Gerda vertelt veel over hoe alles op het bedrijf te werk gaat en wat de basis dingen zijn die je altijd zelfstandig kan gaan doen, zodat je leert hoe je zelfstandig moet zijn en als je er niet uit komt het niet erg is om nog even extra te vragen. Het is een gezellig, fijn, open bedrijf waar je alles kan zeggen. Ik heb er met plezier stagegelopen en kom nog wel is een bakkie doen bij Gerda of eventjes kijken bij haar nieuwe pups! Ik raad het iedereen aan die graag wat wil leren over het houden van rashonden met stamboom!

Stagiaire Janita

Hoi allemaal, ik ben Janita. Ik doe de opleiding Dier, Gedrag en Ondernemen niveau 4 op het Helicon in Geldermalsen. Vorig jaar ben ik afgestudeerd aan niveau 3 mede dankzij Odijkershof waar ik toen mijn examenstage mocht doen. Ik heb al meerdere keren stage gelopen bij Odijkershof. Ook in dit nieuwe schooljaar ben ik hier begonnen. 

Odijkershof is een hele leuke stageplek als je meer wilt leren over het fokken en verzorgen van Labradors en Franse Bulldoggen. Je krijgt er de kans om pups te zien vertrekken van het warme nest naar hun nieuwe baasjes. En jij hebt daar dan aan meegewerkt. Dit is een mooi moment om mee te maken. Dus zeker een aanrader.