Ben jij binnenkort van plan om een hondje erbij te nemen of heb je net een hond? Het is er lastig te bepalen wat goed voer is voor de hond en wat niet. Het verschilt ook heel erg bij de honden, de ene krijgt van dit eten last van zijn of haar buik en de ander van een ander soort voer. Alleen hoe weet je welk eten voor jouw hond geschikt zal zijn? Daar lees je hier meer over!

Verschillende soorten hondenvoer

Er zijn echt heel, maar dan ook echt héél veel soorten hondenvoer voor jouw hond. Hierbij is het altijd handig om te vragen waar de hond vandaan komt, dit kan zowel het asiel zijn als het nestje waar de hond vandaan komt. Wat jouw hond toen dat, zal waarschijnlijk een goede optie zijn om mee te starten!

Als eerst heb je hondenbrokken. Er zijn heel veel verschillende soorten hondenbrokken. Zo heb je de standaard hondenbrokken, die eigenlijk bij elk hondenras gebruikt kunnen worden. Wel is het belangrijk om in het begin goed bij te houden hoe jouw hond erop reageert. Als hij of zij er niet goed op reageert is het belangrijk om te kijken welke soort wel zou kunnen helpen. Je hebt brokken met extra vitamines, extra zorg voor de buik en ook brokken waar stoffen worden uitgelaten. Dit kan een andere goede optie zijn voor jouw hond als je merkt dat hij of zijn niet goed reageert op de brokken die eerst werden gegeven.

Naast de hondenbrokken heb je ook vlees voor honden. Vlees is heel erg gezond, net als de brokken. In vlees zitten alle vitamines en zitten er meestal geen stoffen in waarvan jouw hond zich niet lekker kan gaan voelen. Wel is vlees niet altijd even goed voor het gebit, bij hondenbrokken moet de hond een stuk harder kauwen dan bij het vlees. Wel is vlees een hele goede optie om te proberen bij honden die bijvoorbeeld een minder gebit hebben.

Ten slotte kan je ook kiezen voor de combinatie van vlees en brokken. Dit is een optimale combinatie wat goed is voor de hond. Hij of zij krijgt alle vitamines binnen, het is goed voor het gebit en de hond zal het ook extra lekker vinden!

Naast dat is het van erg belang om te weten dat als je een nieuwe puppy hebt, je wel weet dat in het begin puppyvoer erg belangrijk is. Zorg wel dat je daarna goed uitzoekt welk voer jouw hond als volwassene moet hebben, zodat hij of zij geen last krijgt van de maag.

Hoe merk je dat jouw hond last van zijn of haar maag heeft

Maar hoe zie je aan je hond dat hij of zij zich niet lekker voelt? Dat zetten wij voor jou op een rijtje.

Als allereerst kan het zo zijn en dat gebeurt het meeste, dat jouw hond hele dunne ontlasting krijgt. Dit wordt ook wel diarree genoemd. Ook kan je hond gaan braken, bloed bij ontlasting of het eten van gras dit is ook een groot symptoom.